Vem är jag?

Jag heter Anna-Karin Ryberg bor i Fristad strax utanför Borås i Västra Götaland. Sedan gymnasiet har jag arbetet med ekonomi och administration, jag har varit ideell ledare i flera föreningar och jag gillar att sjunga. Jag tycket många saker är roliga, lite för roliga, därför tappade jag också fotfästet….

Som så många andra i vårt samhälle hamnade jag i kraftlöshet och nedstämdhet. 2010 började mina krafter att tryta. Stress, för mycket arbete, höga ambitioner och allt för dålig självinsikt gjorde att jag körde mig själv i botten. Krafterna tog slut, glädjen, lusten och energin bara försvann.
Jag kämpade länge, försökte vila upp mig över helgen, hoppades att några veckors semester på sommaren skulle räcka för att krafterna skulle komma tillbaka. Det gick inte. Sjukskrivning i några månader blev ett faktum.
Jag kommer inte helt ihåg vad som hände de där månaderna, men så småningom återvände krafterna och lusten, och jag kunde sakta ta mig tillbaka.
Det har gått nio år och jag är fortfarande försiktig med hur jag disponerar min tid och använder mina krafter, kanske kommer det alltid att vara så.

WEBBMATERIAL_ANNA-KARIN_redigerad-1 webb fb

När livet faller omkull, så blir det andra saker än bil, båt och villa som blir viktiga.
För mig började en längtan att växa, en längtan som kanske alltid funnits, men som jag aldrig riktigt tagit på allvar. Viljan att läsa teologi, fördjupa mig i den kristna tro och utbilda mig till ledare, pastor. De existentiella frågorna och min tro på Jesus har alltid engagerat mig, det ena ledde till det andra och våren 2019 ordinerades jag till pastor inom Equmeniakyrkan.

Sedan januari 2018 jobbar jag halvtid i Sjömarkenkyrkan strax söder om Borås. Den andra halvtiden jobbar jag fortsatt med ekonomi…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *