Nåd utöver nåd

Slinker in i kyrkan, gudstjänsten börjar strax, jag sätter mig längst bak. Människor trillar in, kända, mindre kända. Människor hälsar på avstånd, nickar och ler. Trots att vi inte får hälsa i hand eller kramas känns värmen. Korset blir för en stund vårt gemensamma centrum.

Gudstjänsten är navet i det kristna livet. Ordet, brödet, lovsången. Formen är enkel, men den bär i livets alla olika variationer.

Nya toner, nya texter, nya strofer. ”Anden är här, Jesus du är nära. Nåd utöver nåd. Jesus jag älskar dig”

Predikan lockar mig att komma närmare ordet, komma närmare Jesus själv. Jag behöver Jesus före alla andra måsten, inget annat än att följa Jesus är viktigt. Tro och liv handlar inte om ”sedan” det handlar om att få ihop både och, här och nu.

Bön, ljuständning, knäfall. Gudstjänsten avslutas med Herrens Välsignelse.

Glad att jag gick till mötesplatsen, gudstjänsten idag. Konstaterar återigen, Gud, utan dig vore jag ingenting.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *