Ordinerad till pastor – vigd till tjänst.

Söndagen den 2 juni var det ordinationsgudstjänst i Jönköping, och jag ordinerades till pastor inom Equmeniakyrkan.

När jag tittar på bilderna så ser jag att jag var sammanbiten och lite stel. Funderar på varför. Det borde bero på att dagen var högtidlig och att det inte var läge för glättiga skämt och definitivt inte en tillställning som man schabblar bort med selfies och groupies. Att säga ”ja” till löftet om att förvalta sakramenten, lyda under teologisk grund och bejaka total tystnadsplikt sitter inte utanpå, inte ens för Anna-Karin Ryberg.

Jag har sagt ja till stora löften, jag har lovat att förvalta en kanske för stor kostym och jag har troligtvis hissnande utmaningar framför mig. Trots detta känner jag mig trygg och hel. Det känns fantastiskt att få ordineras tillsammans med alla andra och förstå att jag är bara en del av något mycket större. Det känns tryggt och stabilt. Jag har fått många nya vänner och kollegor och känner mig buren av både människor och av Gud.

Trots att bilderna inte är helt till min fördel (tycker jag själv) så kan jag konstatera att de fångar stunden på ett bra och rättvisande sätt.

Jag är tacksam att en hel kyrka tror att blir en bra pastor ute i bygderna. Jag fortsätter där jag slutade, men startar ändå på något nytt, på någe vis….

NU är jag pastor på riktigt!

#pastorannakarin

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *